Bucatarie romana la Consiliul Judetean

Bucatarie romana la Consiliul JudeteanSeria dezbaterilor organizate de catre Consiliul Judetean Salaj a continuat ieri seara, pe teme legate de istoria locala. Salajenii cu varste de peste 20 de ani au avut ocazia sa-si prezinte parerile si proiectele ce au legatura cu subiectul, dar si sa deguste din Ofellas Ostienses (tocana de Ostia) si din Lenticvla ex sfondilis (linte scazuta cu cardamon), preparate specifice bucatariei romane, realizate de cunoscutul Mircea Groza.

In acest proiect, administratia judetului are ca parteneri Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, Biblioteca Judeteana Ionita Scipione Badescu, Scoala Populara de Arte si Ansamblul Folcloric Mesesul. Dezbaterile au loc o data la doua saptamani si sunt dedicate recuperarii si definirii identitatii teritoriale locale si promovarii acesteia, ca avantaj competitiv al judetului. Printre tematicile propuse pentru discutii se numara muzica si dansurile locale traditionale, mestesugurile, portul traditional, gastronomia si scriitura locala etc.

Leave a Comment